19 Αυγ. 2020

Ας ξεκινήσουμε.

Τα αμέτρητα νησιά της Ελλάδας, η ατέλειωτες ακτογραμμές της κρύβουν παραδείσους για όλα τα γούστα που με ένα σκάφος είναι πιο εύκολο να ανακαλύψεις. Επιλέξτε λοιπόν το ιστιοπλοΪκό σας μα προπάντων την παρέα σας και οργώστε τις θάλασσες!🙂

Μερικές χρήσιμες συμβουλές

1. Μαζέψτε την παρέα σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα είστε μπορειτε να διαλέξετε το κατάλληλο σκάφος για σας. Τα σκάφη νοικιάζονται με την ημέρα άρα όσο περισσότερα άτομα είστε τόσο θα επιμερίζονται τα έξοδα. Ρωτήστε μας για τις προσφορές μας @ikariancruisesgreece

Αν δεν έχετε δίπλωμα skipper θα χρειαστείτε έναν, Ο skipper κοστίζει από 130 -210 ευρώ ημερησίως και σαν έμειρος στο χώρο θα σας πάει σίγουρα και με ασφάλεια στα πιο όμορφα μέρη.

2. Πού θα πάμε ( στο περίπου) . Η διαδρομή εξαρτάται από τις καιρικές   συνθήκες   Αποφασίσετε από κοινού παρεά και skipper για να διαλέξετε ποια νησιά θα επισκεφτείτε ανάλογα με το πόσες μέρες σχεδιάζετε να ξοδέψετε. Συνήθως τα σκάφη ξεκινούν Σάββατο και επιστρέφουν Σάββατο αλλά υπάρχουν και μονοήμερες ή διήμερες αποδράσεις κατόπιν συννενόησης.

Εμείς διαθέτουμε σκάφη που μπορούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερες εκδρομές κατόπιν διαθεσιμότητας με χωρητικότητα 25 ατόμων.

Προσοχή: Δεν είμαστε σε ταχύπλοο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε όλο το Αιγαίο σε μια βδομάδα . Κανείς δεν θα ευχαριστηθεί αν περάσει όλη την μέρα ταξιδεύοντας!

3. Το απαραίτητο σούπερ μάρκετ

   Πρέπει να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα για το ταξίδι. Να έχετε στο μυαλό σας ότι το ρεύμα στο σκάφος δεν είναι όποως του σπιτιού. Υπάρχουν μπαταρίες ,ηλιακοί συσσωρευτές ή συνδιασμός και των δύο, οπότε όταν δουλεύει η μηχανή του σκάφους υπάρχει ρεύμα. Σαν αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μην υπάρχει ψυγείο για αρκετές ώρες για αυτό να προτιμήσετε φαγητό που δεν χρειάζεται ψυγείο και να είναι εύκολα στο μαγείρεμα, αρκετά σνακ για την λιγούρα και σίγουρα ένα σακουλάκι πάγο για τα ποτάκια μας!😎Ανεφοδιασμός στα λιμάνια που θα πηγαίνεται είναι εύκολος για αυτό μην πανικοβάλλεστε...Αλλά μακαρόνια,σνακς,κονσέρβες και αντιηλικά καλύτερα να τα πάρετε από πριν.

4. Επιλογή της παρέας.

Σίγουρα δεν θα σου πούμε εμείς ποιους θα πάρεις μαζί σου ,αλλά θα πρέπει να σκεφτείς ότι κάποιοι πρέπει να βοηθούν στο λύσιμο και στο δέσιμο στα λιμάνια, να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν,να βοηθούν στα πανιά,να φρροντίζουν στον ανεφοδιασμό από τα λιμάνια. Οπως καταλαβαίνεις οι τεμπέληδες περισσεύουν!🙂😎Επίσης οι κοπέλες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το ότι θα είναι σε ένα περιορισμένο χώρο. Τα πιστολάκια τις ισιωτικές και τα ψηλοτάκουνα θα πρέπει να τα ξεχάσουν για λίγο...

Τι λέτε ξεκινάμε;